MERHABA

*
Uzun bir aradan sonra merhaba! Merhaba yazmanin verdigi essiz dinginlik; merhaba sirasini 
bekleyen kelimeler, cumleleler; merhaba yazilmayi bekleyen hikayeler; merhaba ismini bilmesem de yazdiklarimi okuma zahmetine katlanan okuyucu, merhaba Edward Munch'in unlu tablosundaki ruh arkadasim; merhaba Farid Farjad'in kemanindan aglayan ezgiler; ve daha nelere nelere MERHABA!!!
Merhaba sozcugu semantik anlami disinda ne zaman aklima gelse beni gulduren bir hatiranin da kahramanidir aslinda. Universite yillarinda  tanistigim bir arkadasim cok guzel tef esliginde ilahi soyluyordu. Iste soyledigi ilahilerden bir tanesi Arapcaydi ve adi da kendi de Merhaba idi.
MERHABA
Merhaba merhaba merhaba merhaba
Merhaba merhaba merhaba merhaba
Kullu nebiyyin beşşera

Bi Ahmede ve enzera
En âminû bi âyîhi
Ve saddikû bi hedyihi
Merhaba merhaba merhaba merhaba

Merhaba merhaba merhaba merhaba
Mr.Google hemen buldu kendilerini. Iste bu ustteki ilahiyi bi gece tefle o kadar soylemisti ki bende oldugu gibi ezberlemis ve takip eden gunlerde soyleyip durmustum. Bilmiyorum orjinali bu mu yoksa bizim versiyon mu dogruydu ama biz Merhaba sayisini burdakinin iki kati daha fazla tekrar ediyorduk. Haliyle merhaba ile baslayip biten espri alip basini gitmisti. Hatirlamak guzel sey... Kim bilir nerde simdi o arkadas, yada ne yapiyor bilmiyorum. Ama kubbede kalan hos sadalardan biri olarak kaldi hafizamda....Hic bir ses kaybolmadigina gore kimbilir belki yine duyarim Merhaba seslerini....
***Resim de merhaba yaziyormus. my.opera.com sitesinden alinti. Bu arada merhaba 'benden zarar gelmez' demekmis orda yazdigina gore. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Umut iyi bir kahvalti, fena bir aksam yemegidir.

YASAMAK ZOR ZANAAT VESSELAM...

Ardic Agaci